úterý 10. června 2014

09. 06. 2014, Marselisborg Strand aneb i v Dánsku je horko

Z mého okna až tak není vidět, jestli to slunko sluní o sto šest anebo jen tak jemně posílá paprsky, a tak jsem si na naši dopo/odpolední čtecí vycházku do parku oblíkla normální dlouhé (černé) gatě, protože už tohleto počasíčko moooc dobře znám; slunko se dělá, že svítí, ale přitom to na kraťasy není.
Teda to jsem si jenom myslela. 


Včera zde byl (doufám, že na dlouhou dobu poslední) svátek, tentokrát křesťanský, a tak bylo opět, znova a zase takových 95% obchodů pozavíraných.
No, těmi procenty si nejsem jistá, ale otevřeno tady toho bylo fakt málo. A za draho. 

Až sem někdy pojedete, doporučuji si pozjišťovat, kdy tu mají státní/křesťanské svátky a podle toho si nakoupit vše potřebné do zásoby.

Přestože bydlíme v centru, není to daleko ani ke všelijakým parkům. Včera to schytal jeden menší parčík, který byl ten den cílem několika desítek opalováníchtivých obyvatel Aarhusu. Tam jsme na dece nějakou tu hodinku každá se svou knížkou poseděly, a poté se vydaly projít na pláž. 
Juchů, kdyby to tam tak nezapáchalo, cítila bych se jak na Kanárech!
Ale ne, to byl džouk, velmi mě potěšilo, že i když je to Dánsko, že se tu člověk může pokochat i plážema, a někteří odvážní se zde i smočit.





Škoda, že jsem díky svým úzkým černým kalhotám nemohla ani po kotníky do vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat